Toegang 

 Nieuws
 Foto's
 Competitie teams
 Training
 Activiteiten
 Over vereniging
 Bestuur en commissies


Belangrijke berichten
1 mei Vrijwilligers Compliment Gemeente Nijkerk
2 apr. Competitie Nieuws
23 feb. Kantinediensten 2e halfjaar 2017 inzien
23 feb. Kantinediensten 1e halfjaar 2017 inzien
1 jan. Kantinediensten overnemen 2017
26 nov. GRATIS naar Fortius Fysiotherapie voor alle leden
22 jan. TV Sparta op weg naar verduurzaming
1 dec. Update "Instructie Verantwoord Alcohol Schenken"
6 dec. Verplichte Instructie Verantwoord Alcoholgebruik
3 maa. Sponsorlijst TV-Sparta 2017
Belangrijke KNLTB berichten
9 maa. Handig! Actueel baanoverzicht zonder inlog
foto dames.JPG
20170426_123109kl.jpg
TV Sparta 3 donderdag morgen kl.jpg
Meest recente foto's
Musketiers aan kop in rechter rijtje
 Sibert van Leeuwen  Competitie  81x gelezen

Na 3 of 4 keer op rij op bezoek geweest te zijn bij ITL uit Lelystad was het dit keer de beurt aan de Lelystedelingen om in de auto op weg te gaan naar het oude land. Met het eind van de competitie al weer in zicht moest gelegenheidsmusketier Erik van den Berg het 4-tal compleet maken. En dat deed hij met verve, met souplesse, met 100% inzet en 2 fraaie partijen. Na een aanvankelijke dikke achterstand in zijn partij tegen Hans won hij de wedstrijd in 7-5 6-1 en zijn dubbel met Sibert tegen Hans en Willem met 6-4 6-4. Arie en Guus moesten tot het gaatje in hun dubbel tegen Peter en Pieter maar zegevierden uiteindelijk met 3-6 6-3 6-4.

In de singles won Arie met 6-3 6-2 van Pieter en Guus speelde sterk tegen de altijd taaie Peter: 6-3 6-3. De enige verliespartij van de dag kwam op naam van Sibert die onderuitgleed tegen Willem: Kansloos in de eerste set (2-6) en nog wel goed teruggekrabbeld in de tweede set: 6-7

Sponsor Klazien Vermeer van De Wijnschool liet tweetend en twitterend weten dolgelukkig te zijn met deze dikke overwinning. Zij hing vrijwel de gehele middag aan de lijn met de geblesseerde Musketier Gert die de rest van het seizoen alleen nog geestelijke bijstand kan geven. Zaterdag 20 mei naar "Dronten 2" en de laatste competitiedag komt 't Harde het seizoen op De Catsburcht afsluiten. 

 

zondag 14 mei 2017, 08:26 uur 0 reacties (reageer)
65+ toss met lunch blijft topper
 Gerrit van de Veen  Tossen  63x gelezen

De 65+ toss met lunch kan binnen deze actieve groep leden op veel waardering rekenen. Hartstikke gezellig, prima verzorgd en goed in beweging, niet alleen been en armspieren maar ook de kaken... Tot in de puntjes verzorgd weer door het team op de foto! Graag tot de volgend maal(tijd)!

woensdag 10 mei 2017, 10:08 uur 0 reacties (reageer)
Eindelijk een dagprijs voor Musketiers
 Sibert van Leeuwen  Competitie  115x gelezen

Met bloed, zweet en tranen hebben de Musketiers de eerste dag-overwinning van de competitie jaargang 2017 weten veilig te stellen. Op een zonovergoten park Watergoor gaven de sympathieke tegenstanders uit Biddinghuizen flink tegengas, en hoewel de dagprijs verdiend was, had de eindstand van 4-2 ook "zomaar" 2-4 kunnen zijn. Of een "gezellige 3-3". Er werd fanatiek gespeeld, maar niet met het mes op tafel, geen onvertogen woord of moeilijke in-uit discussies, een enkele "let" en daar bleef het bij. 

De afwezigen-van-de-dag, Guus en Gert, beten op afstand hun nagels stuk (ja, eigen schuld dikke bult) terwijl ze al twitterend en watch-append de tussenstanden tot zich namen. Musketier Tyno gaf in de Eerste Single goed partij tegen Jacco maar kon het uiteindelijk niet redden (3-6 3-6) terwijl op de baan naast hem Arie zich in het zweet werkte om Jeffrey te verslaan in 3 sets (6-3 2-6 6-3). Musketier Ed speelde voor mijn gevoel een geweldige wedstrijd met mooie lange ralleys en een dus enigszins geflatteerde uitslag, uiteraard dik verdiend door Dik of Dick: 2-6 1-6. Musketier Sibert meldde bij aankomst op het terras dat hij vast van plan was om voor het eerst in 2017 een single te winnen en na een geweldig gevecht met Herman lukte dat ook nog eens met een spannende 6-4 2-6 6-4. Met twee tweesetters en twee driesetters en een tussenstand van twee-twee werd aan de twee dubbels begonnen. Ook daar moesten de mannen van BAS en TV Sparta tot het gaatje. Tyno een Arie wonnen uiteindelijk met 6-2 2-6 6-4 en Ed en Sibert pakten kantje boord de winst met 7-6 5-7 6-3.

Onze lieve sponsor Juf Klazien van De Wijnschool was "licht tevreden". Zij nam er na het horen van de uitslag een "Riesling Alte Reben" op. De Musketiers hielden het op een Hollands Biertje. Moe maar voldaan!

zondag 7 mei 2017, 07:58 uur 1 reactie (reageer)
Vrijwilligers Compliment Gemeente Nijkerk
 Sibert van Leeuwen  Nieuws  88x gelezen

Beste vrijwilliger of vrijwilligerscoördinator, 

U verdient het om in het zonnetje gezet te worden! Daarom nodigen wij u van harte uit voor het “Vrijwilligerscompliment” op vrijdag 9 juni. Net als voorgaande jaren wil de gemeente Nijkerk met een feestelijke middag haar waardering uiten aan vrijwilligers in de gemeente Nijkerk. U bent van harte welkom. Het Vrijwilligerscompliment vindt dit jaar plaats bij het Strandhuys Nijkerk (Zeedijk 1 te Nijkerk). Hier is gelegenheid voor een gezellig samenzijn onder het genot van een hapje en drankje. Dit jaar is het niet mogelijk om vrijwilligers te nomineren voor een ‘prijs’. Wij vinden dat álle vrijwilligers even waardevol en bijzonder zijn. Daarom bieden wij alle aanwezigen dit jaar een afwisselend programma aan.

Programma vrijdag 9 juni

15.00 uur  Inloop en ontvangst

15.30 uur  Welkomstwoord door wethouder Marly Klein

16.00 uur  Start keuzeprogramma: gaat u de natuur in, brengt u een bezoekje aan het Stoomgemaal of kiest u voor een sportieve activiteit? Na aanmelding ontvangt u meer informatie over de verschillende activiteiten.         

 Activiteiten zijn niet verplicht. Ook voor de achterblijvers wordt gezorgd. 

17.00 uur  Gezellig samenzijn  

18.00 uur  Afsluiting


Aanmelden is nodig en kan tot en met 28 mei via www.nijkerk.eu/vrijwilligerscompliment 

Er is plek voor maximaal 250 personen. Wacht dus niet te lang met aanmelden (vol is vol). Na aanmelding ontvangt u een bevestiging, die tevens als toegangsbewijs dient.  Ook bij slecht weer zal het Vrijwilligerscompliment doorgaan. Wanneer u zich heeft opgeven voor een buitenactiviteit is het verstandig om uw kleding op het weer aan te passen.

Kom met de fiets. Het prachtige landschap van de polder leent zich voor een leuke fietstocht naar het Strandhuys! Wanneer u met de auto komt, kunt u parkeren naast het Strandhuys.

Wanneer u niet in staat bent om zelf naar de locatie te komen, neemt u dan contact met ons op. Wij denken dan met u mee voor een passende oplossing voor uw vervoer.

Meer informatie

Voor meer informatie over het Vrijwilligerscompliment kunt u contact opnemen met Ineke van Rooijen van de gemeente Nijkerk via het algemene telefoonnummer 14 033 (aanwezig op dinsdag, donderdag, vrijdag) of per mail vrijwilligerscompliment@nijkerk.eu. Het vrijwilligerscompliment wordt georganiseerd door de gemeente Nijkerk in samenwerking met Sigma, Steunpunt Vrijwilligerswerk. Kijk op www.nijkerk.eu/vrijwilligerscompliment of www.sigma-nijkerk.nl.

Ik hoop op uw komst!

Met vriendelijke groet,

Wethouder Marly Klein

maandag 1 mei 2017, 22:14 uur 0 reacties (reageer)


2 minuten stilte op 4 mei
 Sibert van Leeuwen  Nieuws  170x gelezen

De KNLTB heeft de Competitie teams die op donderdag 4 mei een wedstrijd afwerken verzocht om 2 minuten stilte in acht te nemen om 8 uur 's avonds.

TV Sparta ondersteunt dit verzoek uiteraard van harte en vraagt aan de vrij spelers en bezoekers in de kantine om op 4 mei om 8 uur 's avonds ook 2 minuten stil te zijn.

Bestuur TV Sparta

maandag 1 mei 2017, 20:30 uur 0 reacties (reageer)
Nu al inschrijven voor NAJAARSCOMPETITIE!
 Gerrit van de Veen  Competitie  89x gelezen

Hallo Spartanen,

We zijn nog volop bezig met de voorjaarscompetitie, maar de KNLTB gaat alweer van start met de inschrijfprocedure voor de najaarscompetitie 2017. Ook dit jaar zijn de tijdslijnen weer kort, het inschrijfproces  moet voor 1 juni volledig zijn afgerond. Daarom nodigen wij jullie uit  om uiterlijk maandag 22 mei 2017  de samenstelling en voorkeur van een team door te geven aan ondergetekenden. In de bijgevoegde brief vinden jullie de details over hoe je kunt inschrijven en informatie over de dagen en soorten competitie die er in het najaar zijn.Mochten er nog vragen zijn neem dan gerust contact met ons op.

Groet Harrie en Herma

 Download bestanden
Inschrijven NAJAARScomp 2017 63 KB (83x opgehaald)
maandag 1 mei 2017, 13:51 uur 0 reacties (reageer)
Arie redt de eer voor Musketiers
 Sibert van Leeuwen  Competitie  125x gelezen

Pas in de auto op weg naar Dronten beseften de Zwart-Witte Helden dat er op zaterdag 29 april iets recht gezet moest worden want ineens kwam die memorabele uit-het-geheugen-gewiste zonnige dag in 2016 weer boven. De dag dat De Musketiers geschiedenis hadden kunnen schrijven. Er mocht met 2-4 verloren worden. Het podium en de champagne stonden al klaar, de plaatselijke pers was gewaarschuwd, het was een drukte van belang aan de Watergoorweg. Een chaos op de parkeerplaats en er was geen leeg plekje meer te vinden op het terras. De tegenstander van de dag was "Dronten". D-R-O-N-T-E-N. Nooit van gehoord natuurlijk. Bungelen ergens in het klassement, spelen om "des keizer's baard". De rest van het verhaal is bekend. De Musketiers gingen er met 0-6 aan. NUL-ZES. Einde droom. Einde "Wall of Fame".

Het weerzien met Dronten was in 1 woord geweldig. Uiteraard werden herinneringen opgehaald van een jaar geleden. Grappen over en weer, beetje zout in de wonden maar dat doet op onze leeftijd geen pijn. "Wij willen wel kampioen worden maar niet promoveren". Dat zal niet voor alle teams gelden, maar de meesten hebben in een hogere klasse niets te zoeken, ook niet na een kampioenschap. Tenminste, dat is wat we zo'n beetje opvangen. 

Zaterdag 29 april heeft Dronten 1 laten zien dat het in 2016 geen toevalstreffer was. Uiteindelijk kon alleen Arie na een aanvankelijke 0-4 achter in de eerste set de partij winnen van Jan met 4-6 3-6. Gerrit veegde de vloer aan met Gert (6-3 6-2) en Ed verslikte zich in Henk, nadat hij Henk in de eerste set van de baan veegde: 1-6 6-4 6-4. Cock en Sibert maakten er een heel aardige partij van, waarbij Cock wel de bovenliggende partij was maar wel moest vechten voor zijn puntjes: 6-3 6-3. In de dubbels sprak Gert de memorabele woorden: "Het zat er vandaag niet in" - hij kwam met Sibert niet verder dan 6-2 6-1 tegen Cock en Jan. Ed en Arie maakten er een spannende pot van tegen Gerrit en Henk maar gingen er uiteindelijk af met 6-3 7-6.

Volgend jaar treffen we elkaar weer. Drie keer scheepsrecht?? Allemaal weer een jaartje ouder, dus wat wijzer, maar misschien ook weer wat strammer.

Doelsaldo 4-14 dat moet beter!!

zondag 30 april 2017, 11:01 uur 0 reacties (reageer)
Musketiers op dreef in een echte wedstrijd
 Sibert van Leeuwen  Competitie  139x gelezen
"Ik had eerlijk gezegd op 0 punten gerekend" twitterde de eigenaar van De Wijnschool vanuit haar vakantiestemming richting Niekark, waar haar sterrenteam "De Musketiers" zaten na te genieten van de 2 behaalde wedstrijdpunten. Vier wedstrijden verloren, twee gewonnen, een verdubbeling van het aantal punten van een week ervoor....

Displaying IMG-20170415-WA0002.jpg 

Een super sportieve middag tegen de mannen uit Lelystad! In maar liefst 4 wedstrijden werden 3-setters gespeeld. Guus won ternauwernood van Anton in 3 sets (6-4 6-7 6-4), en Arie wist te winnen van Rob in 2 sets (6-3 6-2) terwijl Ed in een 3-setter tegen Wilfried deed wat hij kon maar het niet redde (6-4 5-7 4-6). Sibert hield Pieter lang in toom, maar ging er uiteindelijk toch aan (4-6 5-7). In de dubbels bleef het lang spannend: Arie en Ed gingen er in 3 sets aan tegen Wilfried en Rob (6-4 6-7 3-6) en de meest bijzondere uitslag was weggelegd voor de andere dubbel van Sibert en Guus tegen Pieter en Anton: 2-6 6-1 1-6. De Musketiers presteren beduidend minder dan in de jaargang 2016 maar de sfeer is goed en de sponsor is tevreden. Wat wil je nog meer!!
 
 

zondag 16 april 2017, 08:36 uur 0 reacties (reageer)
Hoogtepunten Algemene Leden Vergadering 2017
 Sibert van Leeuwen  Nieuws  112x gelezen

Tijdens de Algemene Leden Vergadering die op 12 april 2017 gehouden is heeft het bestuur de leden toegezegd dat het bestuur er alles aan zal doen om tijdens toernooien en competities minimaal 1 baan vrij te houden voor "vrij spel". Bijzondere omstandigheden zoals een deels in het water (of in de sneeuw) gevallen toernooi zullen er in uitzonderlijke gevallen toe leiden dat de Technische Commissie en het bestuur een uitzondering moeten maken. Voorts heeft het bestuur de leden andermaal bijgepraat over de mogelijke introductie van padel tennis bij de vereniging. Nadat een 30 tal leden in 2016 een clinic heeft gevolgd lijkt de conclusie "vooralsnog" dat het een erg leuk spel is maar dat de behoefte om 1 of meerdere banen aan te leggen (en daarvoor mogelijk tennisbanen op te offeren) niet bijster groot is. Het bestuur zal ogen en oren openhouden over de ontwikkelingen van padel in Nederland en met name in de buurt van Nijkerk. Aan de KNLTB zijn cijfers opgevraagd over het aantal padelspelers in Nederland en in welke mate de aanleg van padelbanen extra leden heeft opgeleverd dan wel heeft behouden. Het bestuur houdt de vinger aan de pols en heeft de leden gevraagd hetzelfde te doen. 

Dimphy Evers-Tijmense blijft voorzitter van de Jeugd Commissie, er waren geen tegenkandidaten gesteld. Haar herbenoeming werd met groot enthousiasme begroet.

De leden ondersteunen de introductie van de KNLTB donderdagavond competitie die vooral is opgezet om beginnende tennissers de kans te geven competititie te spelen. Onderzoek heeft uitgewezen dat tennissers die competitie spelen langer aan de sport en de aan de tennisvereniging waar zij lid van zijn verbonden blijven. 

Op 16 april 2017 is het 30 jaar geleden dat de vereniging werd opgericht. Het "lustrum toernooi", waarvan het thema nog niet bekend is, zal gehouden worden op zaterdag 21 oktober. Voor het zover is staan nog tal van activiteiten op het programma zoals de KNLTB Competitie met 26 teams, het IMC Open Jeugd Toernooi, de Clubkampioenschappen voor jeugd en senioren en de Van Duinkerken Nijkerkse Kampioenschappen. 

De vergadering werd afgesloten met de opmerking dat de vereniging - mede door de inbreng van alle leden - financieel kerngezond is. Aan een verdere verduurzaming van de vereniging wordt gewerkt. De installatie van zonnepanelen is voorlopig uitgesteld naar 2018 omdat het bestuur vooraleerst gedurende het jaar 2017 wil vaststellen hoe groot de totale electriciteitsbehoefte in de jaren 2018 en verder zal zijn. In mei 2016 zijn de banen en het clubhuis voorzien van LED verlichting. In juni 2017 is een duidelijk beeld aanwezig van het jaarverbruik mei 2016 tot mei 2017. Er kan al worden vastgesteld dat de aanleg van LED verlichting een enorm succes is.

_GVN2077.jpg

vrijdag 14 april 2017, 07:53 uur 0 reacties (reageer)
Trouwe sponsor bedankt
 Gerrit van de Veen  Sponsoring  125x gelezen

Na de ALV van 12-4 nam vz Sibert van Leeuwen de gelegenheid waar om Anneke de Boer nog hartelijk te bedanken voor vele jaren sponsoring in ons clubblad Matchpoint. Ze stopte met haar huiswerkbegeleidingsactiviteiten vorig jaar, waarover de plaatselijke pers een leuk artikel schreef. Het bleef niet bij en bedankje maar als cadeau werden ook nog een paar mooie flessen wijn uit Sparta's wijnkelder getrokken!

_GVN2085.jpg

donderdag 13 april 2017, 21:49 uur 0 reacties (reageer)
1 2 3 4 5 6 7 ...
 Nieuws 
Alle berichten

Nieuws per onderwerp:
 Bardienst Overzicht
 Competitie
 Jeugd
 Lidmaatschap TV Sparta
 Matchpoints
 Nieuws
 Sponsoring
 Sponsorlijst
 Tennislessen
 Toernooien
 Tossen
 TV Sparta Headlines
 KNLTB

Nieuws op datum:
Nieuws via RSS:
xml Nieuws
xml Reacties
Meer over RSS...


 Activiteiten 
27 Mei
 Voorjaarscompetitie

29 Mei
 Voorjaarscompetitie

30 Mei
 Voorjaarscompetitie

1 Juni
 Voorjaarscompetitie

14 Juni
 toss ochtend

16 Juni
 Sportmarathon savonds alle banen bezet

17 Juni - 25 Juni
 IMC Open Jeugdtoernooi

 Competitie teams 
Senioren
 Donderdag Dames
 Donderdag Gemengd
 Donderdag Heren
 Vrijdag Dames
 Vrijdag Gemengd
 Vrijdag Heren
 Zaterdag Gemengd
 Zaterdag Heren
 Zondag Gemengd

Junioren
 Zondag Gemengd