Toegang 

 Nieuws
 Foto's
 Competitie teams
 Training
 Activiteiten
 Over vereniging
 Bestuur en commissies


Belangrijke berichten
29 nov. Tennis bij winterse omstandigheden
27 nov. Inschrijven competitie JEUGD 2017!!
27 nov. Kantine diensten plannen voor 2017
26 nov. GRATIS naar Fortius Fysiotherapie voor alle leden
7 okt. Uitbreiding nieuwe leden commissie
9 sep. Van Duinkerken Nieuwe Sponsor TV Sparta
7 maa. Bardiensten inzien 2016
22 jan. TV Sparta op weg naar verduurzaming
1 dec. Update "Instructie Verantwoord Alcohol Schenken"
6 dec. Verplichte Instructie Verantwoord Alcoholgebruik
3 maa. Sponsorlijst TV-Sparta 2015
Belangrijke KNLTB berichten
9 maa. Handig! Actueel baanoverzicht zonder inlog
07- nieuweledencommPA250260.jpg
GD 11-17 kampioen naj comp03kl.jpg
GD 11-17 kampioen naj comp02kl.jpg
Meest recente foto's
Tennis bij winterse omstandigheden
 Gerrit van de Veen  Nieuws  7x gelezen

 Dinsdag 29 nov: afgelopen nacht behoorlijk gevroren: overdag dooi van aangerijpte mat. Voor banen 3 en 6 geldt dat deze door de schaduw glad blijven, oppassen is het devies! wo 30 nov zelfde situatie, temperatuur gaat stijgen dus..

ma 5-12 banen 3 en 6 gesloten. Banen 1 en 2 kunnen door schaduw aan de oostzijde verraderlijk glad zijn

Mocht er een beperkt aantal banen beschikbaar zijn, dan geldt een HALF UUR AFHANGEN!! . Bij dubbel dus maar met twee personen inzetten. Ook als u alleen op de baan mocht zijn!

Verschillende scenario's mogelijk: Bij vorst: Lekker spelen.
Bij  vorst en geen sneeuw op de banen kan er zonder problemen gesport worden op kunstgras tennisbanen. De vezel in de zand-ingestrooide kunstgrasvelden bij Sparta is op polyethyleen basis, deze kunststof is goed bestand tegen temperaturen tot -25 graden Celsius.
Het sportveld wordt door betreding bij vorst dus niet beschadigd.  De toplaag bij de zandgevulde banen wordt door de vorst wel hard, dit kan extra blessure gevaar voor de spelers opleveren. Door de vorst komt er een witte laag rijp over het kunstgras, de belijning op zand-ingestrooide systemen is dan zeer slecht zichtbaar.
Bij sneeuw: Het is niet toegestaan om eigenhandig zonder medeweten en/of begeleiding van een lid van de Onderhoudscommissie of Bestuur eigenhandig de banen sneeuwvrij te maken.De sneeuw kan eventueel met een kunststof of houten sneeuwschuiver verwijderd worden. Het is raadzaam om de sneeuw in de uitlopen van het veld te laten liggen, want anders verdwijnt er teveel zand met de sneeuw. Als het later gaat dooien kan het zand weer terug geveegd en gesleept worden.
Er bestaat echter wel een grotere kans op blessures als de sneeuw niet helemaal goed is verwijderd. Bij het belopen van een besneeuwde oppervlakte kunnen ijsschollen ontstaan als gevolg van het inelkaar trappen van de sneeuw. Deze schollen ontdooien langzamer dan gewone sneeuw met de kans op blessures tot gevolg.
De sneeuw bestrijden met strooizout is niet verstandig. Bij bespeling kan het zoute water wat achter blijft opspatten en een prikkelend gevoel geven in de ogen van de spelers. Zout strooien op de uitlopen van het veld is mogelijk, het voorkomt later zelfs mos en algen groei. Als de vorst diep in de grond zit kan sneeuw niet met zout bestreden worden, het dooi water kan dan niet bij de drainage komen en het smeltwater blijft op de top van de baan of het veld en zorgt voor plasvorming.
Opdooi: Banen zijn gesloten
Bij opdooi gebeurt er het volgende. Na een langere periode van vorst is de ondergrond bevroren en vormt een dikke harde laag. Als de toplaag gaat dooien kan het smelt water van sneeuw en ijs niet wegzakken naar de drainage, het wordt tegengehouden door de bevroren onderlaag. De toplaag en een gedeelte van de lava fundering worden onstabiel door het vele water tussen de lava korrels. Het veld voelt bij betreding zacht en "sopperig" aan, door de onstabiele lava laag trapt u kleine deukjes in de fundering.
Daarnaast wordt tijdens de vorst de mat losgevroren van de lava fundering. Je kan het een beetje vergelijken met het ontstaan van ijs op openwater. Vaak zie je hier ook een luchtlaag onderzitten. Door het ontstaan van deze "open" ruimte, kan de lavakorrel zich makkelijk bewegen waardoor een ongelijke onderlaag kan onstaan. Als er volop gespeeld wordt op een in opdooi zijnde baan, bestaat er dus een reeele kans dat na de vorst periode de baan ongelijkheden ontstaan waardoor herstelwerkzaamheden nodig zijn.
Een opdooi periode is vaak van korte duur. Spelen op dat moment is niet toegestaan.

dinsdag 29 november 2016, 16:47 uur 0 reacties (reageer)
Sinterklaas toss voor nieuwe leden
 Gerrit van de Veen  Tossen  11x gelezen
De Nieuwe Leden Commissie nodigt u uit voor een leuke Sinterklaas toss op 9 dec, zie de poster in de bijlage!

Download bestanden
Sinterklaas toss 9 dec 2016 590 KB (22x opgehaald)
zondag 27 november 2016, 17:58 uur 0 reacties (reageer)
Inschrijven competitie JEUGD 2017!!
 Gerrit van de Veen  Competitie  11x gelezen

Beste jeugdleden, ook in 2017 kunnen jullie volop competitie spelen! 
Speel je Rood, Oranje, Groen of Geel? Het kan allemaal bij T.V. Sparta. In de bijlage is het inschrijfformulier te vinden met enige informatie per competitieform. Lever het formulier voor 4 december in, zodat wij jullie bij de KNLTB kunnen inschrijven. 

Zijn er nog vragen? Stel ze gerust via jeugd@tvsparta.nl of aan een van je trainers. 


Download bestanden
Inschrijven competitie Jeugd 2017 373 KB (10x opgehaald)
zondag 27 november 2016, 17:52 uur 0 reacties (reageer)
Kantine diensten plannen voor 2017
 Gerrit van de Veen  Nieuws  86x gelezen
De kantinecommissie stelt u weer in de gelegenheid uw diensten voor 2017 te plannen. De twee datums zijn 17 dec zaterdag en maandagavond 19-12 savonds. Kijk voor alle bijzonderheden in de bijlage hieronder!!

Download bestanden
Kantinediensten voor 2017 14 KB (104x opgehaald)
zondag 27 november 2016, 17:46 uur 2 reacties (reageer)


GRATIS naar Fortius Fysiotherapie voor alle leden
 Sibert van Leeuwen  Nieuws  37x gelezen

Beste Leden van TV Sparta

TV Sparta en Fortius Fysiotherapie zijn een samenwerkingsovereenkomst aangegaan. Alle leden van TV Sparta kunnen vanaf heden zonder kosten gebruik maken van het sportspreekuur en een eventuele sportblessure vakkundig laten beoordelen.

Alle benodigde informatie vindt u in de bijlage hieronder!

TV Sparta en Fortius Fysiotherapie streven naar een langdurige en vruchtbare samenwerking!!


Download bestanden
Fortius 395 KB (39x opgehaald)
zaterdag 26 november 2016, 07:15 uur 0 reacties (reageer)
Kampioenen bij Najaarscompetitie!!
 Gerrit van de Veen  Competitie  43x gelezen
De najaarscompetitie 2016 was opvallend te noemen. Allereerst vanwege de ongewone drukte op de vrijdagavond. Deze avond lijkt een nieuwe hype te worden onder competitietennissend Sparta. De afgelopen jaren groeide de belangstelling voor deze tennisavond wel een beetje, maar schijnbaar wilde iedereen zelf ervaren of het echt zo leuk was als de verhalen deden vermoeden. Maar liefst 11 teams gaven zich dit keer op om op vrijdagavond de tennisstrijd aan te gaan met tegenstanders (en soms zichzelf). En ondanks dat de drukte af en toe wat (korte) wachttijden en een enkele late avondpartij betekende (een paar keer werd de 23:00 grens overschreden), verliepen de avonden voorspoedig en bovenal gezellig! Een groot compliment aan de teams die zich keurig hielden aan het snel opgestelde baanschema en het bijbehorende “niet treuzelen, maar doorwerken”, en die er gezamenlijk voor zorgden dat hongerige en dorstige kelen tijdig werden voorzien van een gewenste versnapering. Ook op de zondagen was er competitietennis te zien bij Sparta. Onder regelmatig grote belangstelling speelde de jeugd hun competitie op deze dag. Fanatiek werd gestreden voor iedere bal en dat leverde mooie partijen op met vaak goed tennis! (klik op 'lees meer' voor nog meer nieuws)

 

GD 11-17 kampioen naj comp03kl.jpg


woensdag 16 november 2016, 10:36 uur 1 reactie (reageer)
Inschrijven competitie 2017 voor 6 dec as!!
 Gerrit van de Veen  Competitie  29x gelezen
Meespelen met de voorjaars competitie 2017? Hartstikke leuk en leerzaam! Onze competitie leider Harry Wintermans heeft de voorwaarden beschreven in de bijlage die u hieronder kunt lezen. Let op voor dinsdag 6 dec moet de aanmelding binnen zijn!!

Download bestanden
Inschrijven comp 2017 57 KB (71x opgehaald)
dinsdag 15 november 2016, 11:13 uur 0 reacties (reageer)
AED cursus en herhaling
 Gerrit van de Veen  Nieuws  33x gelezen

Zaterdagmorgen 5 november tussen 10 en 12 uur zal Rietha van Dasselaar weer de AED cursus verzorgen in het clubgebouw. Degenen die zich naar aanleiding van het stukje in de laatste matchpoint hebben opgegeven zijn dan  van harte welkom.

Opmerking: de herhalingscursus vindt plaats op 19 november tussen 10 en 12u

maandag 31 oktober 2016, 13:56 uur 0 reacties (reageer)
Toss-ochtend voor 65-plussers 26 oktober
 Sibert van Leeuwen  Toernooien  89x gelezen

Op WOENSDAG 26 OKTOBER organiseert TV Sparta weer een special Toss-ochtend voor de 65-plussers van de vereniging. Reserveren hoeft niet, U loopt "gewoon" naar binnen vanaf 09.30 uur en om 10.00 uur beginnen de wedstrijden. Rond het middaguur wordt u een heerlijk buffet aangeboden, geheel gratis. Nodigt u VOORAL ook uw tennismaatjes van vroeger uit die om uiteenlopende redenen niet meer tennissen. Gewoon voor de gezelligheid, een kopje koffie met wat lekkers, een gezellig praatje en een broodje tussen de middag. Hoe meer zielen hoe meer vreugd!!

Tot woensdag de 26e!! aanvulling redactie: alle ingrediënten waren weer aanwezig die ochtend, 50 deelnemers waaronder diverse 'meekomers'en prachtig weer, hier moeten we beslist mee doorgaan!

P1060146-kl.jpg

 

maandag 24 oktober 2016, 15:56 uur 0 reacties (reageer)
Van Duinkerken Nijk Kampioenschappen voorbij...
 Gerrit van de Veen  Toernooien  132x gelezen

Afgelopen zondag 9 okt, de laatste dag van het toernooi was het natuurlijk zo als gebruikelijk prachtig terrasweer. Zeldzaam voor de herfst, maar praktisch alle speeldagen waren voortreffelijk!! Ook de organisatie die 94 deelnemers in poules hadden ingedeeld en waar de spanning vaak te snijden was, menige driesetter die beslist moest worden in een tie-break. De zaterdag ervoor was Van Duinkerken met een mooie collectie aanwezig en kon men je racket laten keuren. Het hapjes team en kantinediensten maakten weer overuren. Vooral zaterdag was het duo Jan van 't Hof  en Bertus Muller buiten populair in het braden en bakken van de betere snacks. Naast Van Duinkerken werd als sponsor Kamphorst Bouwservice en Pijpers Bronbemalingen door Gerard Tijmense gememoreerd, zonder hen was dit spektakel niet mogelijk geweest! Het park lag er voortreffelijk bij dankzij de onderhoudscommissie en de technische commissie heeft veel werk verzet tot in de kleine uurtjes om alles in goede wedstrijdbanen te laten verlopen. Vz Sibert van Leeuwen kondigde het volgende grote toernooi al weer aan, eind februari het 25e Kamphorst Open Vroege Voorjaarstoernooi. Een jubileum dus, dat wordt groots aangepakt, maar eerst nog even de winter bolwerken!

Onder 'Foto's' treft u weer honderden foto's gemaakt door Gerrit van de Veen en in de bijlage alle uitslagen

_GVN7212.jpg


Download bestanden
Van Duinkerken Nijk Kampioenschap 2016 20 KB (82x opgehaald)
woensdag 12 oktober 2016, 15:29 uur 0 reacties (reageer)
1 2 3 4 5 6 7 ...
 Nieuws 
Alle berichten

Nieuws per onderwerp:
 Bardienst Overzicht
 Competitie
 Jeugd
 Lidmaatschap TV Sparta
 Matchpoints
 Nieuws
 Sponsoring
 Sponsorlijst
 Tennislessen
 Toernooien
 Tossen
 TV Sparta Headlines
 KNLTB

Nieuws op datum:
Nieuws via RSS:
xml Nieuws
xml Reacties
Meer over RSS...


 Activiteiten 
9 December
 Sinterklaas toss voor nieuwe leden 1930u

14 December
 tossochtend

15 December
 tossavond 1930

 Competitie teams 
Senioren
 Vrijdag Dames
 Vrijdag Gemengd
 Vrijdag Heren

Junioren
 Zondag Meisjes
 Zondag Gemengd
 Zondag Jongens