Toegang 

 Nieuws
 Foto's
 Competitie teams
 Training
 Activiteiten
 Over vereniging
 Bestuur en commissies


Belangrijke berichten
24 okt. Toss-ochtend voor 65-plussers 26 oktober
7 okt. Uitbreiding nieuwe leden commissie
2 okt. Jeugd trainingsdag donderdag 20 oktober
12 sep. Vrijdagavond competitie HOT bij TV Sparta
12 sep. Corlaer College helemaal blij met TV Sparta!!
9 sep. Van Duinkerken Nieuwe Sponsor TV Sparta
7 sep. Eerste familietoernooi schot in de roos
22 aug. Van Duinkerken Nijkerkse Kampioenschappen
16 aug. Dankjewel avond vrijdag 11 november 2016
7 maa. Bardiensten inzien 2016
22 jan. TV Sparta op weg naar verduurzaming
1 dec. Update "Instructie Verantwoord Alcohol Schenken"
6 dec. Verplichte Instructie Verantwoord Alcoholgebruik
3 maa. Sponsorlijst TV-Sparta 2015
Belangrijke KNLTB berichten
9 maa. Handig! Actueel baanoverzicht zonder inlog
_GVN7310.jpg
_GVN7212.jpg
_GVN7047.jpg
Meest recente foto's
Toss-ochtend voor 65-plussers 26 oktober
 Sibert van Leeuwen  Toernooien  0x gelezen

Op WOENSDAG 26 OKTOBER organiseert TV Sparta weer een special Toss-ochtend voor de 65-plussers van de vereniging. Reserveren hoeft niet, U loopt "gewoon" naar binnen vanaf 09.30 uur en om 10.00 uur beginnen de wedstrijden. Rond het middaguur wordt u een heerlijk buffet aangeboden, geheel gratis. Nodigt u VOORAL ook uw tennismaatjes van vroeger uit die om uiteenlopende redenen niet meer tennissen. Gewoon voor de gezelligheid, een kopje koffie met wat lekkers, een gezellig praatje en een broodje tussen de middag. Hoe meer zielen hoe meer vreugd!!

Tot woensdag de 26e!!

 

maandag 24 oktober 2016, 15:56 uur 0 reacties (reageer)
Van Duinkerken Nijk Kampioenschappen voorbij...
 Gerrit van de Veen  Toernooien  100x gelezen

Afgelopen zondag 9 okt, de laatste dag van het toernooi was het natuurlijk zo als gebruikelijk prachtig terrasweer. Zeldzaam voor de herfst, maar praktisch alle speeldagen waren voortreffelijk!! Ook de organisatie die 94 deelnemers in poules hadden ingedeeld en waar de spanning vaak te snijden was, menige driesetter die beslist moest worden in een tie-break. De zaterdag ervoor was Van Duinkerken met een mooie collectie aanwezig en kon men je racket laten keuren. Het hapjes team en kantinediensten maakten weer overuren. Vooral zaterdag was het duo Jan van 't Hof  en Bertus Muller buiten populair in het braden en bakken van de betere snacks. Naast Van Duinkerken werd als sponsor Kamphorst Bouwservice en Pijpers Bronbemalingen door Gerard Tijmense gememoreerd, zonder hen was dit spektakel niet mogelijk geweest! Het park lag er voortreffelijk bij dankzij de onderhoudscommissie en de technische commissie heeft veel werk verzet tot in de kleine uurtjes om alles in goede wedstrijdbanen te laten verlopen. Vz Sibert van Leeuwen kondigde het volgende grote toernooi al weer aan, eind februari het 25e Kamphorst Open Vroege Voorjaarstoernooi. Een jubileum dus, dat wordt groots aangepakt, maar eerst nog even de winter bolwerken!

Onder 'Foto's' treft u weer honderden foto's gemaakt door Gerrit van de Veen en in de bijlage alle uitslagen

_GVN7212.jpg


Download bestanden
Van Duinkerken Nijk Kampioenschap 2016 20 KB (36x opgehaald)
woensdag 12 oktober 2016, 15:29 uur 0 reacties (reageer)
Uitbreiding nieuwe leden commissie
 Gerrit van de Veen  TV Sparta Headlines  112x gelezen

Regelmatig melden zich nieuwe leden bij de vereniging. Om nieuwe leden zich snel thuis te laten voelen bij onze vereniging en ze bij wijze van spreken voor het leven te behouden, is het belangrijk dat er mensen zijn die het badwater vullen, de handdoek klaarleggen en de nieuwe leden "pamperen" (een term die bedacht is door de KNLTB). Niet voor niets stromen de nieuwe leden tegenwoordig bijna altijd binnen met een 2-jarig lidmaatschap op zak, en dat geeft de vereniging voldoende tijd om nieuwe leden inderdaad voor langere tijd aan de vereniging te binden.

Met bijzonder veel genoegen kan ik jullie melden dat de Nieuwe Leden Commissie, die inmiddels een klein jaar geleden van start is gegaan, thans versterking heeft gekregen van Eva Nijboer en Carine van Brummelen, die zelf nog niet zo lang geleden lid zijn geworden en dus precies weten wat nieuwe leden nodig hebben om zich snel thuis te voelen.....

Ga naar "Bestuur en Commissies" (links op deze pagina) en vervolgens naar "Begeleiding Nieuwe Leden" (rechts op de pagina) en lees wat de plannen van de Nieuwe Leden Commissie zijn! 

Het bestuur wenst de commissie veel succes en plezier toe in hun mooie werk.

Sibert van Leeuwen VZ

vrijdag 7 oktober 2016, 23:17 uur 0 reacties (reageer)
De Grote Versierders slaan toe...
 Gerrit van de Veen  Nieuws  92x gelezen

Nog volop aan de taart van het gouden paar en met een paar slokken (koffie) achter de kiezen (zie bericht hieronder), moest menige feestganger zich even in de ogen wrijven... kwam daar een koe langs het zijraam!?! Dat bleek juist! Twee stevige leden te weten Gerard Tijmense en Henk Tijmensen hadden het dier stevig in de houdgreep en liepen ermee over het terras! Gerard had het beest stevig bij de horens en Henk trok hem aan zijn staart. Nu staat hij op zijn weilandje rustig te grazen naast baan 7. Er om heen nog meer pluimvee, strobalen enz. Mooi fröbelwerk had Henk ook geleverd: emmers met tennisballen aan koorden geregen (fijn werk...) onder toeziend oog van Joke natuurlijk. Gelukkig staken meerdere mensen de handen uit de mouwen, dit alles ter versiering voor de Van Duinkerken Nijkerkse Kampioenschappen. Dus kom kijken naar de mooie wedstrijden en beleef de gezelligheid. Zaterdag 8 okt pakt Van Duinkerken uit met mooie eigentijdse collectie met een interessante korting en een lekkere verrassing! Bovendien kunt u uw racket laten controleren en doormeten. De finales zondag!

_GVN6742.jpg

Via deze link kunt u zien welke teams op de wedstrijddagen spelen: http://www.toernooi.nl/sport/matches.aspx?id=3BF16E22-E593-489E-BCBB-921E5C8612C3

foto 1kl.jpg 

maandag 3 oktober 2016, 21:11 uur 0 reacties (reageer)


Gouden bruidspaar tracteert!
 Gerrit van de Veen  Nieuws  22x gelezen

Vrijdagmorgen 30 sept was het weer druk op de banen, al jaren geven de doorgewinterde heren en damesteams senioren acte de préséance op deze ochtend. Voor de verandering werden de teams door elkaar gegooid, mixen dus! De achtergrond hiervan was dat het gouden bruidspaar ook op de baan aanwezig was, goede gelegenheid om gezamenlijk te tennissen en daarna vooral onder het genot van een heerlijke kop koffie de feesttaart aan te snijden! Het 'Lang zal ze leven" was niet van de lucht, cadeaus werden aangeboden namens de teams en TVSparta waarbij natuurlijk werd teruggeblikt op de sixties (1966). Was je voor de Beatles of Stones, welke brommer Puch of Kreidler, wie won Wimbledon in dat jaar... en wel of geen lang haar natuurlijk! Het werd een gezellige ochtend met als middelpunt Ton en Lies Diemel!! Nogmaals beiden veel geluk en gezondheid gewenst in de toekomst en dat jullie  nog maar lang actief kunnen blijven bij de vereniging!

maandag 3 oktober 2016, 20:44 uur 2 reacties (reageer)
Jeugd trainingsdag donderdag 20 oktober
 Sibert van Leeuwen  Jeugd  90x gelezen

Beste Leden van TV Sparta

Onze tennisschool NDO organiseert op donderdag 20 oktober (in de herfstvakantie) een jeugd trainingsdag voor de kids van TV Sparta die ook hun vriendje(s) en vriendinnetje(s) mogen meenemen. De dag duurt van 09.30 uur tot 15.30 uur en we vragen de vrijspelers om indien nodig even een half uurtje te wachten. Statistieken wijzen uit dat het op de donderdag nooit zo heel druk is, dus ondersteunen we dit initiatief...geweldig toch! Afhankelijk van het aantal inschrijvingen denkt NDO ongeveer (lees: maximaal) 5 banen nodig te hebben.

Dank voor uw begrip en NDO & de TV Sparta kids wensen we een geweldige dag toe....!!

Namens bestuur - Sibert van Leeuwen

zondag 2 oktober 2016, 16:28 uur 0 reacties (reageer)
Aniek van Koot presenteert boek
 Sibert van Leeuwen  Nieuws  47x gelezen

5 oktober is rolstoeltennisster Aniek van Koot te gast bij de Nijkerkse Tennis- en Padelvereniging ’NTC’. Aniek komt haar boek ‘Paniek’ samen met auteur Robin Wubben presenteren en zal vertellen over de mores in de paralympische sport, Rio 2016 en nog veel meer. Aniek zal ook een demonstratie geven en er is de mogelijkheid om zelf, in een rolstoel, een balletje te slaan! Boekhandel Roodbeen verzorgt de boekverkoop.
Toegang is gratis, welkom vanaf 19.30 uur bij NTC op de Bloemendaalseweg 5d in Nijkerk.

tennis-2

 

PANIEK vertelt het verhaal van een meisje dat opgroeit met een handicap, door medische tegenslag haar been kwijtraakt en bij toeval rolstoeltennis ontdekt. Een meisje dat sneller volwassen wordt dan goed is, om moet gaan met de druk die ze vooral zichzelf oplegt en allerlei hindernissen omdat ze ‘anders’ is. Aniek voert die strijd en vindt daarin uiteindelijk haar eigen weg.

Op de Australian Open van 2013 wint rolstoeltennisster Aniek van Koot de titel en wordt ze de nieuwe nummer 1 van de wereld. Waar je verwacht dat ze dolblij is dat ze na jaren van trainen en keihard werken eindelijk die toppositie bereikt, is dat ver van de waarheid. Ze ontwikkelt een mateloos gevoel van ‘ik móet beter’ – Aniek wil een supersportvrouw zijn als haar voorganger Esther Vergeer. Ze slaat zichzelf na iedere foute bal op de stomp van haar geamputeerde been en begint dwangmatig met afvallen met shakes en laxeermiddelen.
Aniek verliest zichzelf in haar drang naar perfectionisme.aniek-v-k

“Zelden zo’n openhartige sportbiografie gelezen”
Voor meer informatie mailen naar aanmelden@boekhandelroodbeen.nl.

 

vrijdag 30 september 2016, 15:35 uur 0 reacties (reageer)
Clubkampioenschappen 2016 weer één groot feest
 Gerrit van de Veen  Toernooien  71x gelezen

Van  8 t/m 17 sept zijn de clubkampioenschappen 2016 gespeeld. Bijna het gehele toernooi onder zomerse omstandigheden en menig weerrecord werd gebroken. De organisatie was in handen van de TC met Janny Ordeman in de hoofdrol. De foto's zijn gemaakt door Jan van de Bunt die de gelukkigen op de prijsuitreiking onder schot nam, kijk dus op de fotopagina! In de bijlage de uitslagen.

De slagroom op de clubkampioenschappentaart werd geleverd door het viertal Vincent van 't Veld / Stefan Kamphorst tegen Arthur van de Broek / Henk Bouwman, die een zinderende partij afleverden. Het was "een tennisbal op zijn kant" (huhhh?) want niemand op het terras durfde halverwege de derde set zijn geld op de jonkies of de oudjes te zetten. Zelf was ik uiteraard geheel neutraal aan de wedstrijd begonnen, met slechts één héél zacht "Húp Vincent en Stefan!" - maar niemand hoorde dat en dus mocht het. Uiteindelijk ging de partij naar "good old" Henk Bouwman en zijn jaren jongere maat Arthur van de Broek. Zij genoten met volle teugen van hun overwinning die ze uiteindelijk ook verdiend hebben. 

Zowel als medebestuurder als speler kan ik terugkijken op een bijzonder geslaagd toernooi. In de Herendubbel met Guus Stheins gingen Anthony Marshall en Benny Idzerda bijna over de knie en in mijn singel moest Dymar Evers in de eerste set alles uit de kast halen om een snelle 3-0 achterstand om te zetten in een 2-sets partij winst. Hulde aan de jongste deelnemer die zijn eerste prijs met mij deelde. Sportiviteit alom en een prijsuitreiking met een gouden randje. 

Niets is vanzelfsprekend en niets gaat vanzelf. Hele dikke complimenten en dankjulliewellen voor alles en iedereen die zich met de organisatie heeft bezig gehouden, het Hapjesteam, de Technische Commissie, de Onderhouds Commissie, de Kantineleiders en kantinediensten, de extra schoonmaak want hoe bijzonder is dat toch dat wanneer je 's ochtends om 8 uur de Catsburcht binnenloopt het altijd weer fris en fruitig ruikt. "Dat is toch normaal" hoor je dan van Wil van 't Hoff. Nou ik vind het iedere keer weer heel bijzonder!

Lang verhaal kort: de thuisblijvers kregen andermaal ongelijk. De Clubkampioenschappen waren ook dit jaar weer één groot feest.

DSCF7365.jpg

 


Download bestanden
Clubkampioenen 2016 17 KB (29x opgehaald)
donderdag 29 september 2016, 20:51 uur 0 reacties (reageer)
Foto's familietoernooi geplaatst
 Gerrit van de Veen  Nieuws  105x gelezen

Je mist meer dan je meemaakt is een oud gezegde, helaas was dat ook op mij van toepassing! Maar goed twee weken vakantie waarbij alle warmte records werden gebroken was ook niet slecht! Gelukkig hebben we de foto's nog en wel gemaakt door Fabian Boot, Geerten Zoetelief en Jan van de Bunt. Dit gouden trio was goed voor 175 foto's die u kunt inzien in drie mappen in de fotogalerij... Wat een feest is dat geweest, mooie opkomst, mooi weer en lekker eten, alle Sparta ingrediënten waren dus aanwezig. Bravo voor de organisatie trouwens!! 

IMG_3248.jpg 

 

dinsdag 20 september 2016, 19:19 uur 0 reacties (reageer)
Van den Bor in Halve Finale Clubkampioenschappen
 Sibert van Leeuwen  Toernooien  181x gelezen

Het was al bijna middernacht toen Anton van den Bor bij een 5-4 stand in de tiebreak van de derde set de wedstrijd kon uitserveren, zoals dat in het tennisjargon heet. En dat deed hij. Zijn maatje Paul Kamphorst zal hem dankbaar geweest zijn, want deze HD 7 in Poule A kon op dat moment ook nog de andere kant op kantelen. Zoals zo vaak in de 7 (en de 6, maar dat terzijde) zag het in grote getalen toegestroomde publiek tijdens een zeer zwoele avond een wedstrijd die op het scherpst van het racket werd gestreden. Want als het duo René Ordeman / Erik van Arkel een dubbel in gaat dan weet je het wel: geen concessies, uiterst geconcentreerd en dus soms overgeconcentreerd, geweldige ralleys en buitengewoon sportief. Maar ook: fraai tennis afgewisseld met 'winners' en ook veel eigen fouten. Eigenlijk zo'n beetje het verhaal van de hele wedstrijd en van beide kanten. Als neutrale toeschouwer vond ik het uiteindelijk toch mooi dat Anton van den Bor aan de meest gelukkige kant stond. Anton tennist nog niet zo lang bij TV Sparta. Een jaar of 4 geleden ingestroomd via een ledenwerfactie, voor de vereniging was het doel veel leden te winnen en ze vooral te behouden. Mission completed!! Anton is wekelijks op de baan te vinden, heeft zichtbaar veel plezier in het spelletje en blijft nog jaren bij de vereniging hangen. Eindstand van de wedstrijd 3-6 7-5 7-6 en de laatste 2 klappen waren voor Anton. De volgende partij van Kamphorst / van den Bor is tegen het ijzersterke koppel Priem / van de Kamp. 

Sibert van Leeuwen

donderdag 15 september 2016, 07:03 uur 0 reacties (reageer)
1 2 3 4 5 6 7 ...
 Nieuws 
Alle berichten

Nieuws per onderwerp:
 Bardienst Overzicht
 Competitie
 Jeugd
 Lidmaatschap TV Sparta
 Matchpoints
 Nieuws
 Sponsoring
 Sponsorlijst
 Tennislessen
 Toernooien
 Tossen
 TV Sparta Headlines
 KNLTB

Nieuws op datum:
Nieuws via RSS:
xml Nieuws
xml Reacties
Meer over RSS...


 Activiteiten 
26 Oktober
 tossoctend + maaltijd voor 65plussers!

9 November
 tossavond 1930

10 November
 tossochtend

 Competitie teams 
Senioren
 Vrijdag Dames
 Vrijdag Gemengd
 Vrijdag Heren

Junioren
 Zondag Meisjes
 Zondag Gemengd
 Zondag Jongens